'Roda in financiële onzekerheid: Mexicaan komt niet over de brug'

24 september 2019, 09:05   Bijgewerkt: 24 september 2019, 09:13

Roda JC bevindt zich niet alleen sportief in zwaar weer, ook op bestuurlijk vlak zit de club in een dal. Volgens De Limburger verkeert de nummer achttien van de Eerste Divisie in financiële onzekerheid. Dat komt doordat Mauricio Garcia de la Vega, beoogd eigenaar van Roda, niet met het beloofde geld over de brug komt.

Directeur Hessel Meijer schoot de voorbije maanden de lonen voor. Garcia de la Vega bereikte afgelopen zomer een akkoord met Frits Schrouff over een overname van 79,98 procent van de aandelen van de clubeigenaar. Hoewel de Mexicaan zich garant stelde voor de tekorten, heeft hij nog geen cent in de club gestoken. De vraag is nu: wie betaalt de salarissen?

Volgens 'meerdere bronnen' zou Garcia de la Vega in zijn zoektocht naar geld een lening hebben afgesloten bij een Duitse partij. Dat bedrag is door Meijer gebruikt om zijn voorschot (ongeveer drie ton) terug te betalen. Hoe de salarissen deze maand worden betaald, is nog onduidelijk. Volgens De Limburger groeit binnen de club ondertussen de weerstand tegen de Mexicaan.

Meijer wil geen commentaar geven. Garcia de la Vega stelt dat er geen onduidelijkheid is over wie de salarissen gaat betalen. Hij zegt dat het ook 'absoluut niet waar' is dat het geld eerder werd voorgeschoten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen