Verbeek vergelijkt niveau in Australië met Eerste Divisie

24 september 2019, 10:40

Gertjan Verbeek heeft het goed naar zijn zin in Australië, waar hij sinds kort hoofdtrainer van Adelaide United is. De Friese oefenmeester bereidt zijn team momenteel voor op de start van de competitie, begin oktober. Een inschatting over het niveau in Australië kan hij inmidddels maken.

Volgens Verbeek spelen de beste spelers van Australië in Europa. "De categorie daaronder in Azië, want daar verdien je netto wat je hier bruto krijgt. De rest blijft hier hangen. Dan kom je uit op het niveau van de Nederlandse Eerste Divisie. Qua fysiek en energie kunnen we het Eredivisie-ploegen wel lastig maken, maar technisch en tactisch is het niveau een stuk minder", zegt hij tegen de NOS.

Met Adelaide United hoopt Verbeek de play-offs om de titel te halen. "In 2016 is Adelaide nog kampioen geworden, dus daar moeten we voor gaan. Ik denk niet dat we de beste ploeg hebben, maar in de play-offs kan veel gebeuren", aldus de Fries, die in Duitsland trainer bij FC Nürnberg en VfL Bochum is geweest. "Daarna is er helaas geen interesse meer geweest uit Duitsland. Dan wordt het lastig en kijk je naar andere uitdagingen. Bijvoorbeeld om met je gezin naar een ver land te gaan. Daar zijn we nu in aanbeland."

?Hoewel Verbeek niet uitsluit dat hij over twee jaar nog steeds in Australië is te bewonderen, hoopt hij in Nederland ooit nog wat voor sc Heerenveen te doen. "Ik was er vorig jaar dichtbij, maar toen koos de club voor een andere koers. Maar ik heb de deur niet dichtgegooid. Straks sta ik dertig jaar op het veld, waarvan twintig als trainer. Dat is lang. En ik ga niet tot mijn zeventigste door. Dus het zou mooi zijn als ik nog een paar jaar de kar kan trekken als directeur zijnde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen