Van Bommel wil weinig kwijt over rouleren tegen Groningen

24 september 2019, 14:55   Bijgewerkt: 24 september 2019, 16:20

Het ligt in de lijn der verwachting dat Mark van Bommel de thuiswedstrijd tegen FC Groningen aangrijpt om enkele spelers rust te geven. De Eindhovenaren spelen woensdag de derde wedstrijd in zes dagen tijd. Tegen Sporting Portugal (3-2) en Ajax (1-1) speelden de Eindhovenaren in nagenoeg dezelfde samenstelling. In een eerder stadium gaf Van Bommel al een keer aan dat hij in drukke fases zou gaan rouleren.

De thuiswedstrijd tegen Groningen lijkt voor de oefenmeester het ideale moment om daad bij woord te voegen. "Ik kan wisselen, maar ik kan het elftal ook laten staan", wil Van Bommel via de officiële website van PSV nog niet bevestigen of hij daadwerkelijk gaat rouleren. "We bekijken het altijd van wedstrijd tot wedstrijd. Dat doen we op basis van data, op fitheid, op tegenstander. Je hebt allerlei hulpmiddelen, maar daar moet je ook weer niet te veel vanuit gaan."

Mogelijk gaan Ryan Thomas en Ibrahim Afellay tegen Groningen hun eerste speelminuten van het seizoen maken. Zij zaten tegen Ajax al op de bank. Voor Thomas, die een jaar geleden overkwam van PEC Zwolle en daarna ernstig geblesseerd raakte, zou dat zijn officiële PSV-debuut betekenen. "Zij maken stappen", zegt Van Bommel. "Ryan hele grote en ook Ibi maakt veel stapjes. Ik ben blij om te zien met wat voor plezier ze op het veld staan."

Tijdens het persmoment blikte Van Bommel nog kort terug op de wedstrijd van afgelopen zondag, waarin PSV door een doelpunt van Donyell Malen een punt uit het vuur sleepte tegen Ajax. De goal viel nadat de trainer een tactische omzetting deed. "Als plan A niet werkt of de tegenstander bedenkt iets, moet je als trainer iets kunnen verzinnen om de wedstrijd om te draaien. Dat vind ik heel erg leuk om te doen, maar toch vooral als we aan de goede kant van de score zitten."

FC Groningen

In Groningen treft PSV de nummer dertien van de Eredivisie. De Groningers boekten afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle (2-0) hun tweede overwinning van het seizoen. "Groningen is geen makkelijke tegenstander", aldus Van Bommel. "Zij spelen leuk voetbal met veel druk naar voren. Daarnaast verdedigen ze in een ander systeem dan waarin ze aanvallen. Een gevarieerd team en dat maakt de wedstrijd op voorhand leuk om te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen