Buijs realistisch: "Moeten meer verdedigen dan afgelopen duel"

24 september 2019, 19:30

FC Groningen-trainer Danny Buijs kiest voor de midweekse clash met PSV voor dezelfde namen als tegen PEC Zwolle (2-0 winst). De coach ziet geen reden om iets te veranderen en omdat na PSV komend weekend Ajax treft, is de oefenmeester vooral nieuwsgierig naar waar zijn elftal staat. 

Op de clubsite blikt hij vooruit op het inhaalduel. "We weten dat we meer zullen moeten verdedigen dan afgelopen zaterdag", toont Buijs zich realistisch. "We gaan woensdag naar Eindhoven om een resultaat te halen. Het begint met geloof en vervolgens gaat het om uitvoering." Want de coach ziet opponent PSV als een van de gevaarlijkste ploegen van de Eredivisie momenteel.

"Ze hebben creativiteit, snelheid, scorend vermogen en fysieke kracht in de aanvalslinie. We zullen daarvoor beducht moeten zijn en zorgvuldig met ons eigen balbezit moeten omgaan", weet hij. Het treffen wordt bovendien een weerzien met de vertrokken Ritsu Doan, die deze zomer naar Eindhoven overstapte. "Hij krijgt de gelegenheid om in de luwte te wennen, maar zal dit seizoen zeker nog voldoende minuten gaan maken gezien het grote aantal wedstrijden dat PSV en Japan nog spelen."

Kaj Sierhuis, Samir Memisevic, Michael Breij, Gabriel Gudmundsson en Nicklas Strunck ontbreken vanwege blessures, waardoor de jonge Romano Postema in de selectie is opgenomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen