Bosz overweegt 'kleine veranderingen' in Engelse week met Bayer

24 september 2019, 18:12

Peter Bosz denkt erover na om komend weekend enkele spelers rust te geven bij Bayer Leverkusen. De oefenmeester speelt in de Bundesliga tegen FC Augsburg, maar in de duels daarna treft het Juventus en RB Leipzig, waarmee er binnen acht dagen drie wedstrijden op het programma staan. "Af en toe zijn er dan een paar kleine veranderingen nodig."

Dat zei de coach tegenover Kicker over de mogelijkheid om te rouleren. Heel veel veranderingen hoeven er komend weekend overigens niet verwacht te worden. "Nee, dat ga ik zeker niet doen", zei hij stellig. Enkele veranderingen om iedereen fit te krijgen, overweegt hij dus wel. Twijfelgevallen Joel Pohjanpalo, Lucas Alario en Karim Bellarabi kunnen volgens Bosz 'gewoon' spelen, Leon Bailey ontbreekt sowieso wel met zijn spierscheuring.

"Ik praat veel met mijn spelers", doelde Bosz op het feit dat de spelers zelf ook inspraak hebben in het roulatie-systeem. "Er kunnen slechts elf voetballers spelen. En pas aan het einde van het seizoen zie je welke elf dat over het algemeen zullen zijn." Met tien punten uit vijf duels is Bayer het seizoen aardig begonnen, maar in de Champions League verloor Bayer pijnlijk van Lokomotiv Moskou, waardoor het daarin nog wel een inhaalslag te maken heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen