Uitkomsten UEFA-vergadering: CL-finales, VAR in EL en EK Futsal

24 september 2019, 20:12   Bijgewerkt: 24 september 2019, 20:53

De Champions League-stadions voor de komende jaren zijn bekend: de stadions in St. Petersburg (2021) en München (2022) en op Wembley (2023) worden de nieuwe onderkomens voor de finale de komende jaren. Dat is besloten tijdens een vergadering van de UEFA, waarin ook nog een aantal andere punten werden besproken. Zo komt er een VAR in de Europa League dit seizoen vanaf de knock-outfase en de nieuwe naam van derde Europese competitie luidt: 'Europa Conference League.' 

In het huidige Champions League-jaar wordt de finale nog gehouden in het Olympisch stadion van Istanbul. Dat laatste was al bekend, de drie jaren daarna zijn dinsdag officieel gepresenteerd door de UEFA. Dat is redelijk opvallend, omdat de Champions League normaliter altijd jaar voor jaar wordt toebedeeld. In dit geval wordt het dus anders, aangezien het voor drie jaar op rij bepaald wordt door de Europese voetbalbond. 

Voor het gerenoveerde Wembley wordt het de achtste CL-finale, terwijl de Allianz Arena tien jaar na de eerste finale het nogmaals mag organiseren. Voor het stadion in Sint-Petersburg wordt het de eerste eindstrijd van de Champions League.

Europa League-finale

Ook werd er de locatie van Europa League-finale gedeeld: Sevilla's Ramón Sánchez Pizjuán is in 2021 het onderkomen van de eindstrijd. Een bijzondere wedstrijd, ter nagedachtenis van de tijdens een auto-ongeluk overleden José Antonio Reyes.

Overige belangrijke besluiten van de UEFA:

- Er is een VAR vanaf de knock-outfase in de Europa League, dat is momenteel nog niet het geval

- Er is een VAR tijdens het EK vrouwen in 2021

- De Europese Supercup wordt gespeeld in Noord-Ierland in 2021

- Er wordt alleen nog gespeeld in 'vrouwvriendelijke' landen, waar iedereen (man en vrouw) het stadion in mag

- Er is vanaf dit seizoen ook een VAR in de CL-finale voor vrouwen

- UEFA Europa Conference League is de naam van het derde Europese toernooi

- EK Futsal komt naar Nederland in 2022

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen