Hofland draagt Ricksen's kist en ontbreekt bij Fortuna

24 september 2019, 21:12   Bijgewerkt: 24 september 2019, 23:13

Fortuna Sittard-coach Kevin Hofland is woensdag een van de dragers van de kist van Fernando Ricksen tijdens zijn uitvaart. De trainer ontbreekt om die reden woensdagavond voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Vanaf 14.00 uur begint de rouwstoet in Glasgow vanaf het Ibrox Stadium, het stadion van Rangers, waar Hofland aanwezig zal zijn. 

Dat schrijft De Limburger. Ook directeur Ivo Pfennings mist het duel met de Amsterdammers, omdat hij bij het afscheid is van Ricksen. De voormalig profvoetballer leed al jaren aan ALS en overleed vorige week aan de gevolgen van die slopende ziekte. Zes jaar geleden maakte hij zijn ziekte wereldkundig bij het tv-programma De Wereld Draait Door. Sindsdien weigerde hij zich over te geven aan de slopende ziekte. De laatste maanden van zijn leven zat Ricksen in een Schots hospice. Ricksen kon toen alleen nog maar communiceren met een spraakcomputer.

De stoet zal rond 14.00 uur (Nederlandse tijd) even voor de hoofdingang van het stadion van Rangers stoppen, zodat fans van de Schotse club afscheid kunnen nemen van Ricksen. Daarna vervolgt de rouwstoet zijn weg naar Wellington Church, waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt. Rangers betaalt de kosten van de crematie van Ricksen.

Lees ook: Overzicht: reacties op overlijden Fernando Ricksen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen