Wiegman blij voor Van Veenendaal: "Heeft het geweldig gedaan"

24 september 2019, 21:36

Sarina Wiegman vindt het volkomen terecht dat Sari van Veenendaal maandagavond werd gekozen tot de beste doelvrouw van het jaar. Hoewel de coach zelf naast de prijzen greep, werd het daardoor toch nog een mooie avond. "Het was weer eens wat anders dan een normale werkdag. Het was een bijzondere avond in een bijzondere omgeving."

Dat vertelt de coach op het kanaal van OnsOranje over het gala waar Van Veenendaal werd gekozen tot beste doelvrouw van het jaar. "Ik ben super trots op Sari. In haar speech hoorde je ook weer terug dat ze echt een teamspeelster is. Ik ben zo blij voor haar, deze prijs verdient ze. Ze heeft het geweldig gedaan. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten is ze in ons team van enorme waarde."

Lees ook: Van Veenendaal glimt van trots: "Een mooie erkenning"

Verder ging Wiegman ook in op de oproep van Fenna Kalma, die bij afwezigheid van de geblesseerde Jackie Groenen (Manchester United), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Kika van Es (Everton) en Lieke Martens (FC Barcelona) haar debuut maakt in de selectie. "Ze doet het hartstikke goed in de Champions League en Eredivisie. Ze krijgt de kans om aan te sluiten en te laten zien wat ze kan. De lat ligt hoog, ik ben benieuwd wat ze gaat brengen."

In de duels met Slovenië en Rusland verwacht Sarina hetzelfde beeld als in de eerste duels van de poule waarin ruim gewonnen werd van Estland en Turkije. Wiegman: "Toen was ik heel blij met het resultaat. Tien goals voor, nul tegen. Volledig op de helft van de tegenpartij gespeeld. Dat verwachten we in de komende periode ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen