Juventus na moeizame winst op Brescia terug aan kop

24 september 2019, 23:07   Bijgewerkt: 25 september 2019, 07:59

Juventus heeft dinsdagavond een broodnodige overwinning geboekt op bezoek bij het gepromoveerde Brescia. Maar net als al het gehele seizoen tot dusver maakte de ploeg van Maurizio Sarri - dat speelde met Matthijs de Ligt en zonder de licht geblesseerde Cristiano Ronaldo - erg weinig indruk. Met meer geluk dan wijsheid werd de 1-2 zege over de streep getrokken, mede omdat de debuterende Mario Balotelli in de slotfase het aluminium raakte.

Nadat Juventus het afgelopen weekend deed zonder De Ligt, wilde de Nederlandse verdediger terug in de basis ongetwijfeld een goede indruk maken. Maar al binnen vier minuten kreeg hij - zonder dat hij een hoofdrol daarin had - een forse domper te verwerken. Ditmaal zag het er bij Alex Sandro niet goed uit: de linksback gaf Alfredo Donnarumma de tijd om te schieten en die verraste met een harde pegel keeper Wojeich Szczesny volledig. 

Zonder Cristiano Ronaldo moest Juventus in de achtervolging en deed dat via Adrien Rabiot: hij was direct dicht bij de gelijkmaker, gevolgd door een bal op de paal van Sami Khedira. Dat Danilo vervolgens ook nog geblesseerd uitviel, hielp voor coach Sarri niet bepaald mee. Dat John Chancellor vijf minuten voor de pauze een corner - waarbij De Ligt ook dichtbij de bal was - achter zijn eigen keeper werkte (1-1), kwam wél meer dan gelegen. Juventus had wel de overhand, maar miste de creativiteit om zich door de verdediging te voetballen. De gelijkmaker zorgde voor in elk geval wat meer lucht bij de bezoekers. 

De Oude Dame voetbalde verre van groots, maar kreeg in het tweede bedrijf wel steeds meer kansen. Eerst kwam Gonzalo Higuaín één-op-één met de keeper van de thuisploeg, maar faalde. Ook Rabiot kreeg de bal direct daarna niet over de doellijn. Uiteindelijk moest een vrije trap van Miralem Pjanic de ban breken voor Juventus: zijn eerste poging eindigde nog in de muur, direct daarna was hij wel trefzeker met een lage pegel.

Direct na de 1-2 liet Brescia van zich horen: het kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet meer. Balotelli, hij keerde deze zomer terug in de Serie A en maakte namens Brescia zijn debuut tegen Juve, kopte in de eindfase nog op de lat. Daardoor ontsnapt Juventus, dat zich met deze minimale zege wel weer aan kop van de Serie A meldt. Internationale kan die overigens wel overnemen, als het woensdagavond wint van SS Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen