Schuurs over vergelijking met De Ligt: "Soms is het wel moeilijk"

25 september 2019, 09:09

Perr Schuurs heeft soms moeite met de vergelijking met Matthijs de Ligt. Met name in de voorbereiding werd de in 2017 van Fortuna Sittard overgekomen verdediger veel vergeleken met de naar Juventus vertrokken achterhoedespeler. "Soms is het wel moeilijk, dan worden er dingen van je verwacht die niet reëel zijn."

Dat vertelt de verdediger van Ajax tegenover De Limburger. "Iedereen maakt die vergelijking, ik snap het ook. We spelen op dezelfde positie, hebben dezelfde leeftijd, zijn allebei groot", verklaart Schuurs, die het soms wel lastig vindt. "Maar vroeger las ik bijna alles, tegenwoordig veel minder. Vaak is het toch zo dat vijftig procent vindt dat je iets goed hebt gedaan en vijftig procent is het daar niet mee eens."

Hoewel hij al meer speelminuten maakt dan vorig seizoen, heeft Schuurs nog geen basisplaats verovert bij Ajax. "Er zijn nog zoveel momenten waarop ik denk, wat is het niveau hier hoog", aldus Schuurs, die wel merkt dat het steeds beter gaat. "Het gaat me makkelijker af. De situatie is anders dan een jaar geleden. Ik merk het ook aan de teamgenoten, ze zien mij nu als speler die belangrijk kan zijn voor het team."

Woensdagavond hoopt hij tegen zijn oude club op een basisplaats. Fortuna volgt hij namelijk nog op de voet. "Ik heb nog veel contact met een aantal jongens en ik kijk elke wedstrijd op tv. Als het kan zit ik zelfs in het stadion. Tegen Twente ben ik er nog geweest. Het zou heel mooi zijn om überhaupt te spelen tegen Fortuna, maar een basisplek zou helemaal fantastisch zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen