Dest over interlands: "Mijn moeder zegt: het is je eigen keuze"

25 september 2019, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sergino Dest zal de keuze tussen Amerika en het Nederlands elftal vooral zelf moeten maken. De rechtsback van Ajax mag voor beide landen uitkomen en heeft overlegd met zijn beide ouders: die stellen dat hij vooral zelf zal moeten kiezen. "Mijn moeder zegt: het is je eigen keuze. Maar ze noemt wel de voor- en nadelen van beide kanten."

Dat vertelt Dest tegenover de NOS. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PSV'er Mohamed Ihattaren, die met zijn zieke vader wil overleggen, zal Dest zelf én snel een keuze moeten doorhakken, aangezien de volgende interlandperiode - met officiële duels voor de VS - snel komt. "Het is een lastig besluit, omdat het voor je hele leven is, je hele carrière", aldus de verdediger, die binnenkort met de KNVB om tafel gaat om te praten over zijn toekomst.

Lees ook: KNVB wil in gesprek met Dest: "Bepaalde haast geboden"

In welk team Dest ook speelt, de back probeert altijd frivool te voetballen. "Misschien dat ik in het verleden, als ik in een hoger team kwam, weleens eerst rustig aan ging doen. Maar dat heb ik afgeleerd. Nu laat ik ook gelijk weer zien wat ik kan", aldus de Ajacied. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen