Guardiola gelooft helemaal niets van vermeend racisme Bernardo

25 september 2019, 11:15

Pep Guardiola hoopt van harte dat Bernardo Silva een schorsing bespaard blijft. Zijn pupil raakte in opspraak na een grap op Twitter met ploeggenoot Benjamin Mendy. Echter wordt het geintje mogelijk gezien als racisme. Bernardo vergeleek een kinderfoto van Mendy met Conguitos, een donkere mascotte van een Spaans chocopastamerk. De FA heeft de zaak in onderzoek.

"Ze zouden zich op andere problemen moeten richten. Ze weten niet over wie ze het hebben", aldus Guardiola na de zege van Manchester City in de derde ronde van de League Cup op Preston North End (0-3). "Bernardo is een van de meest aardige gasten die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Hij spreekt vier, vijf talen. Dat is een mooi voorbeeld van hoe openminded hij is. Mendy is ook een van zijn beste vrienden, hij is als een broer voor hem."

Volgens Guardiola maakt Bernardo zich allesbehalve schuldig aan racisme. "Hij pakte een foto van een jonge Benjamin en zette die naast de cartoon. Die beelden lijken op elkaar, en dat heeft verder niets te maken met huidskleur, nationaliteit of wat dan ook. De reactie van Mendy zegt genoeg. Samen maken ze constant grappen. Het zou fout zijn als dit gevolgen krijgt."

Mocht Silva schuldig worden bevonden, dan moet hij rekening houden met een schorsing van zes wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen