Koeman kiest voor bekende namen in de voorselectie van Oranje

25 september 2019, 12:06   Bijgewerkt: 25 september 2019, 12:13

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. De oefenmeester heeft vijwel geen nieuwe namen opgeroepen in zijn voorselectie, waarin onder andere Donyell Malen, Tonny Vilhena, Marco Bizot en Hans Hateboer zijn opgeroepen.

Daarmee is de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Wit-Rusland vrijwel gelijk aan die van de gewonnen wedstrijden tegen Duitsland (2-4) en Estland (0-4) eerder deze maand. Het enige verschil is de toevoeging van AS Roma-aanvaller Justin Kluivert, die voor die duels pas later alsnog werd toegevoegd aan de selectie omdat Steven Bergwijn toen wegviel. De vorige keer zat hij nog bij de selectie van Jong Oranje en dus niet in de voorselectie, ditmaal is hij er vanaf het begin bij.

Ajax-middenvelder Van de Beek is - ondanks dat hij pas net terug is van zijn blessure - ook weer opgeroepen door Koeman. De vorige keer viel hij samen met Bizot, Weghorst, Marco Bizot, Terence Kongolo en Hateboer af voor de definitieve selectie. Later moesten Bergwijn en Stefan de Vrij zich ook geblesseerd afmelden. Dat duo zit ditmaal weer gewoon in de voorselectie. Hoewel Koeman de vorige keer aangaf dat hij AZ'er Calvin Stengs in de toekomst een interessante speler vindt, heeft hij nog altijd geen plek voor hem ingeruimd. 

Zondag 13 oktober treft Koeman met zijn ploeg Wit-Rusland. De aftrap in het Dinamo Stadion in Minsk is om 19.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur in Nederland). Drie dagen eerder komt Noord-Ierland op bezoek in De Kuip: bij dat duel wordt om 20.45 afgetrapt in Groep C van de EK-kwalificatie, waarin Oranje samen met Duitsland en de Noord-Ieren strijdt om de bovenste plekken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen