PSV rouleert: Doan start tegen oude club, Ihattaren krijgt rust

25 september 2019, 17:33

Zoals verwacht grijpt PSV-trainer Mark van Bommel de midweekse competitiewedstrijd tegen FC Groningen aan om te rouleren binnen zijn selectie. De oefenmeester wijzigt ten opzichte van de topper tegen Ajax (1-1) zijn elftal op vier plekken. Timo Baumgartl, Michal Sadílek, Bruma en Mohamed Ihattaren krijgen rust. Daniel Schwaab, Olivier Boscagli, Cody Gakpo en Ritsu Doan beginnen in de basis.

Doan maakt woensdagavond in het Philips Stadion zijn basisdebuut voor de club die hij deze zomer inruilde voor FC Groningen, de bezoekende club. De Japanner kreeg als invaller al eerder speeltijd in het shirt van PSV. Doan speelt vermoedelijk niet op de plek van Ihattaren, maar als rechtsbuiten. Dat betekent dat Steven Bergwijn weer als nummer tien speelt.

Kostas Mitroglou mist het treffen met Groningen: hij ondervindt te veel last van een lichte blessure. Ryan Thomas en Ibrahim Afellay zijn er wel bij. In aanloop naar de woensdagavondwedstrijd gaf Van Bommel te kennen dat de middenvelders dicht bij hun rentree zijn.

Van Bommel geeft een aantal spelers rust omdat het treffen met Groningen de derde wedstrijd in zes dagen tijd is. PSV komt komend weekend ook weer in actie. Zondag staat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Daarna volgt weer een midweekse speelronde in de Europa League, waarin de Eindhovenaren naar Noorwegen afreizen voor de uitwedstrijd tegen Rosenborg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen