De Roon trefzeker bij knappe overwinning op AS Roma

25 september 2019, 20:58   Bijgewerkt: 25 september 2019, 21:07

Atalanta heeft een knappe 0-2 zege geboekt op bezoek bij directe concurrent AS Roma. Marten de Roon was zeer belangrijk met een treffer en ook Hans Hateboer speelde de gehele wedstrijd mee bij Atalanta. Justin Kluivert bleef de hele wedstrijd op de bank bij AS Roma.

Atalanta begon met De Roon en Hateboer in de basis, terwijl Kluivert bij Roma genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. De gasten uit Bergamo begonnen beter aan de wedstrijd en kregen via de rechterkant met Hateboer wat mogelijkheden. Roma kwam er vooral uit via de counter, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Debutant Chris Smalling, hij kwam deze zomer over van Manchester United, kreeg een vrije kopkans uit een corner, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Zo bleef het 0-0 bij de rust. 

In de tweede helft begon Roma beter en kreeg het een opgelegde kans via Nicolo Zaniolo. Hij omspeelde een verdediger en de keeper en had een leeg goal voor zich, maar op het allerlaatste moment voorkwam een Atalanta-verdediger de openingstreffer. Invaller Duvan Zapata tekende twintig minuten voor tijd dan eindelijk voor de eerste goal. Hij knalde als een echte spits hard raak in de korte hoek: 0-1. Diezelfde Zapata had de wedstrijd daarna volledig kunnen beslissen, maar raakte de paal. In de slotfase besliste De Roon de wedstrijd alsnog: uit een vrije trap kon hij vrij binnenkoppen bij de tweede paal.

Door de overwinning klimt Atalanta over Roma heen en staat het nu voor even op de derde plek. Zaterdag speelt Atalanta thuis tegen Sassuolo en Roma mag zondag op bezoek bij Lecce.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen