Buijs baalt na nederlaag bij PSV met name van tweede tegengoal

25 september 2019, 21:18   Bijgewerkt: 25 september 2019, 21:25

FC Groningen-trainer Danny Buijs vindt dat zijn ploeg woensdagavond op bezoek bij PSV de doelpunten te makkelijk weggaf. De Groningers gingen in het Philips Stadion met 3-1 onderuit en maakten geen enkel moment aanspraak op een goed resultaat. "We stonden niet goed bij de tegentreffers", vindt Buijs.

De Groningers hanteerden in Eindhoven niet de lange bal maar kozen ervoor om op tw bouwen. "De opdracht was ook om gedurfd te spelen", zegt Buijs tegen RTV Noord. "Maar dan moet je niet met zoveel risico de bal achterin rondspelen. Ik ben erg teleurgesteld over de goals die we tegenkrijgen. Daar staan we beide keren niet goed."

PSV kwam al na twaalf minuten op voorsprong door een goal van Pablo Rosario. Vlak voor rust viel ook de 2-0 van Denzel Dumfries. "Bij de 1-0 van Rosario staan we in ondertal na een ingooi, dat kan gewoon niet. En die tweede goal, daar ben ik echt 'pissed' over. Vier, vijf spelers doen niet wat we afgesproken hebben waardoor het helemaal open ligt. Als Dumfries dan ook nog zomaar uit de rug van Warmerdam mag lopen..tja, een topploeg straft dat af", baalt de trainer.

Hoewel Groningen weinig creëerde, kwam het na zeventig minuten terug tot 2-1. Daardoor bleef Buijs' team tot vlak voor tijd uitzicht houden op een punt. "Na de 2-1 weet je nooit hoe een bal kan vallen, maar ook daar vond ik dat we de bal te lang bleven rondspelen in plaats van opportunistisch spel. We missen dan ook gogme. Mijn conclusief is dan ook: leren van onze fouten en op naar de volgende horde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen