Ajax-opponent Valencia speelt gelijk, Cillessen op de bank

25 september 2019, 21:59   Bijgewerkt: 25 september 2019, 22:07

Valencia heeft in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Getafe. Met Jasper Cillessen op de bank stond de volgende opponent van Ajax in de Champions League al na een minuut achter. Voor rust stelde het met drie goals orde op zaken, maar in de tweede helft kwam Getafe alsnog knap terug tot een 3-3 gelijkspel.

Met Cillessen als opvallende bankzitter begon Valencia dramatisch aan de wedstrijd tegen Getafe. Al na 45 seconden keek het tegen een achterstand aan door een treffer van Jaime Mata. Hij scoorde uit een ingestudeerde corner en maakte zo alweer de zesde goal uit een standaardsituatie voor Getafe dit seizoen. Nog voor de rust draaide Valencia de wedstrijd volledig helemaal om. Maximiliano Gomez maakte eerst gelijk met een heerlijke omhaal en amper vier minuten later zette hij zijn ploeg zelfs op voorsprong. Kang-In Lee maakte de voorsprong nog comfortabeler en zette de 3-1 op het scorebord.

Ook in de tweede helft bleef het doelpunten regenen. Jason maakte twintig minuten na de rust de aansluitingstreffer en amper vijf minuten later stond zelfs de 3-3 al op het bord door een goal van Ángel Rodriguez. In de slotfase schreeuwde Valencia nog om een penalty, maar die kreeg het niet waardoor het op een gelijkspel bleef steken.

Valencia is in de competitie nog altijd op zoek naar de juiste flow. Het won slechts één van de eerste zes wedstrijden. Aankomende zaterdag speelt de Zuid-Spaanse club de uitwedstrijd tegen Athletic Bibao.