Ten Hag hekelt 'stationsvoetbal' in eerste helft en prijst Promes

26 september 2019, 00:33

Erik ten Hag is een tevreden trainer na de 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard. De oefenmeester van Ajax zag zijn team voor rust ondermaats spelen, maar dat compenseerden de Amsterdammers met een sterke en bovenal doelpuntrijke tweede helft. Quincy Promes scoorde woensdagavond drie keer en kreeg de complimenten van zijn trainer.

In gesprek met FOX Sports zegt Ten Hag dat hij blij is voor Promes. "We weten dat hij het scorend vermogen heeft. Dat kan hij vanuit verschillende positie doen. Bij mij heeft hij bij Go Ahead Eagles heel veel op het middenveld gespeeld. Daar was hij uitstekend, maar dat was een totaal ander niveau. Daarna heeft hij bij Twente en in Rusland in een wat aanvallendere positie gespeeld. Dat kan hij ook uitstekend", aldus de Ajax-trainer.

Promes maakt al zijn doelpunten in de tweede helft. Voor rust maakten hij en zijn teamgenoten weinig indruk tegen Fortuna, dat zelfs enkele kansen kreeg om de score te openen. Ten Hag was in de eerste helft niet blij met wat hij zag. Het was stroperig en het tempo van achteruit was veel te laag. Stationsvoetbal, een beetje geschuif. Daarmee speel je een tegenstander niet uit elkaar. Desondanks creëerden we wel vijf kansen, maar daarin waren we ook niet scherp. We waren met veel te weinig mensen in de gevaarlijke zones. Dus we waren totaal ontevreden."

Van de Beek

Donny van de Beek maakte zijn rentree bij Ajax. Hij maakte een wat onwennige indruk, zag ook Ten Hag. "Je ziet dat hij er even uit is geweest. Dat is ook logisch. Eigenlijk was het heel zonde, want ik denk dat hij in de eerste fase van het seizoen onze beste man was en dat hij in de eindfase van vorig seizoen heel goed in vorm was. Hij moet daar zo snel mogelijk weer naartoe. Daarvoor moet hij veel wedstrijden spelen, dan komt hij vanzelf weer in het ritme."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen