'Koeman legde contact met Ihattaren, Dest hakt snel knoop door'

26 september 2019, 08:08

Al voordat Mohamed Ihattaren duidelijk maakte nog niet te willen kiezen tussen Nederland en Marokko, heeft Ronald Koeman contact met hem gelegd. Dat weet De Telegraaf. De bondscoach van Oranje sprak met de middenvelder van PSV over hoe Koeman de toekomst van de spelmaker ziet als hij voor Nederland kiest.

Verder dan dat contact is de KNVB tot dusver niet echt gekomen. De KNVB en Koeman respecteren de keuze van Ihattaren om zich te richten op zijn zieke vader. De PSV-speler is tijdens interlandperiodes graag bij zijn vader en heeft daardoor zijn keuze uitgesteld. Dat is ook de reden dat Koeman hem woensdag niet heeft opgenomen in de voorselectie van Oranje. Tijdens de vorige interlandperiode zat Ihattaren nog bij de voorselectie van Jong Oranje, maar op eigen verzoek ontbrak hij in de definitieve selectie.

Dest

De situatie van Sergino Dest is wat anders. De rechtsback van Ajax is gewild door de Verenigde Staten, waarvoor hij al enkele niet-bindende interlands afwerkte. De kans is groot dat bondscoach Gregg Berhalter hem op gaat nemen in de definitieve selectie voor het duel met Cuba van komende maand. Dat betekent dat als Dest voor Oranje wil kiezen, hij op korte termijn kleur zal moeten bekennen. Koeman ziet in Dest naar verluidt een toekomstige sterkhouder in Oranje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen