Klopp geniet van scorende Hoever: "Prachtig doelpunt"

26 september 2019 – Vorig seizoen debuteerde Ki-Jana Hoever op zestienjarige leeftijd in het eerste van Liverpool en woensdag heeft de jonge Nederlander een nieuwe mijlpaal bereikt bij de topclub. De rechtsback maakte tegen MK Dons (0-2) zijn eerste goal voor The Reds. Het stemt Jürgen Klopp tevreden.

Klopp geniet van scorende Hoever: "Prachtig doelpunt"

De zeventienjarige verdediger kopte in de tweede helft raak op aangeven van James Milner, die in de eerste helft verantwoordelijk was geweest voor de eerste goal. "Het was een geweldige voorzet en een geweldige goal", zei Klopp na de wedstrijd tegen Metro. "Ki-Jana focuste zich in de eerste helft vooral op verdedigen. Na rust kwam hij vaker in het strafschopgebied van de tegenstander. Een prachtige goal van hem."

Hoever kan als centrale verdediger en als rechtsback spelen. In het eerste kwam hij tot dusver louter als vleugelverdediger in actie. "Ik weet nog niet waar we hem verder gaan ontwikkelen", zegt Klopp. "Dat komt omdat hij op beide plekken kan spelen. Hij focust zich op de backpositie, omdat we moeten kijken hoe hij zich fysiek gaat ontwikkelen. Spelen als centrumverdediger vraagt meer."

Hoever werd in het bekerduel in de slotfase gewisseld voor landgenoot Sepp van den Berg.

Eredivisie

gerelateerd