Clasie moet geduld hebben: "Moeilijk dat je niet heel veel speelt"

26 september 2019, 10:16

Jordy Clasie wacht op zijn kans bij AZ. Tot dusver kreeg hij slechts twee basisplaatsen en moest de middenvelder het verder doen met invalbeurten. Zijn geduld in Alkmaar wordt op de proef gesteld. "Het is moeilijk dat je niet heel veel speelt", aldus Clasie, die donderdag met AZ tegen zijn oude club Feyenoord speelt.

Clasie sloot aan het einde van de voorbereiding aan bij AZ. De 28-jarige Haarlemmer had toen de tijd nodig fit te worden. Volgens Clasie is dat nu het geval. "Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld als nu. Maar wat je graag wil, kan niet altijd. Soms lukt het niet, of het team staat goed. Ik wist dat dat bij AZ zo zou zijn", zegt hij tegen de NOS. "Op dit moment moet ik geduld hebben en wachten tot mijn kans komt en ik mijn niveau weer kan terugkrijgen."

De loopbaan van Clasie er een met pieken en dalen. Met Oranje speelde hij zelfs mee op het WK in 2014, maar na zijn droomtransfer naar Southampton ging het bergafwaarts. "Ik heb in principe twee jaar stilgestaan. Je voelt dat het minder wordt, omdat je geen ritme hebt. Dat is superbelangrijk voor een speler."

Ook het afgelopen seizoen bij Feyenoord liep anders dan gehoopt. "We hebben meer mindere dan goede wedstrijden gespeeld. Natuurlijk was het af en toe goed, zeker in de topwedstrijden, maar over het algemeen was het onvoldoende. Dat weet ik van mezelf ook." In Alkmaar hoopt Clasie op betere tijden. "Ik ben 28, er moet wel een moment komen dat je weer in een flow komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen