Verontrustende berichten over mogelijke NEC-geldschieter

26 september 2019, 11:28   Bijgewerkt: 26 september 2019, 20:04

NEC moet zich afvragen of het verstandig is om in zee te gaan met Mikhail Ponomarev. De Nijmegenaren zijn met de Rus in gesprek over een lening voor de financiële tekorten, maar vanuit Duitsland komen verontrustende berichten. Ponomarev komt als aandeelhouder van ijshockeyclub Krefeld Pinguins zijn verplichtingen niet na. Hij zou nog 500.000 euro verschuldigd zijn en het voortbestaan van de club is in gevaar. Ponomarev bezit 46 procent van de aandelen.

Sinds mei is er al geen contact tussen Ponomarev en de Pinguins. Volgens directeur Matthias Roos is het vijf voor twaalf. "Helaas heeft Ponomarev al maanden niet voldaan aan zijn verplichtingen", zegt Roos tegen Westdeutsche Zeitung. "Daarom treed ik nu naar buiten voor onze laatste kans om hem aan zijn verplichtingen te laten voldoen."

Ponomarev is tevens voorzitter van de Duitse voetbalclub KFC Uerdingen 05 (3. Bundesliga). Ook daar klinken verontrustende signalen. "Het zou het slechtste zijn wat NEC kan overkomen. Met afstand de ergste oligarch van Duitsland", aldus een Uerdingen-fan tegen Omroep Gelderland. "Hij probeert de hele club naar zijn hand te zetten. Het kan echt niet wat hij doet in Uerdingen. Hij koopt alleen maar oude spelers en gooit er trainers zomaar uit, ook als ze goed hebben gepresteerd. Als NEC hem binnenhaalt, veel succes!"

De Gelderlander meldde dinsdag de gesprekken tussen NEC en Ponomarev. Daarbij benadrukte algemeen directeur Wilco van Schaik dat het geen overname betreft. NEC polst Ponomarev voor financiering van tekorten. De Eerste Divisie-club kampt met een tekort van meer dan zeven ton. Dat tekort moet voor het einde van dit kalenderjaar op tafel liggen. Afgelopen voorjaar was Ponomarev ook in beeld bij Roda JC, maar trok zich ook alweer vrij snel terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen