Kompany blij met moeizame zege: "Tenminste ons spel gespeeld"

26 september 2019, 13:44

Het ging niet gemakkelijk, maar woensdag heeft Anderlecht eindelijk weer eens een overwinning geboekt. In het Belgische bekertoernooi werd er ternauwernood met 2-3 gewonnen bij Beerschot Wilrijk. Vincent Kompany telt zijn zegeningen.

Kompany viel zelf na 25 minuten uit met weer een dijbeenblessure, maar blijft positief. De trainer/speler is blij met de winst. "Het was eigenlijk het verhaal van ons seizoen: we beginnen goed, ons plan werkte, maar we worden gepakt op dingen die eruit moeten. Zoals we bijvoorbeeld bij die 2-2 de bal niet gewoon hard wegkoppen", reageert hij bij Sporza. Bij Anderlecht stonden Michel Vlap, Philippe Sandler en Derrick Luckassen in de basis.

Volgens Kompany zit Anderlecht niet in een fase dat het makkelijk gaat. "We hebben dus moeten knokken, maar we hebben tenminste ons voetbal weer gespeeld. Na Club Brugge was ik héél kwaad. Ik sta niet voor het voetbal dat we daar hebben gespeeld. Ik had liever met 5-0 verloren, maar dan wel op de manier die we verwachten."

De routinier hoopt dat de bekerzege een zetje in de juiste richting kan zijn voor Anderlecht. "Laat elke ploeg in België zijn wat ze willen zijn. Maar wij willen een positief geïnspireerde ploeg zijn. Daar willen we niet van afstappen. We bouwen vooral aan een toekomst. Die staat of valt met hoe we voetballen. Alleen moet daar nu ook nog een goed resultaat bij komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen