Luuk de Jong begint op de bank bij Sevilla tegen Eibar

26 september 2019, 18:46   Bijgewerkt: 26 september 2019, 21:07

Sevilla begint donderdagavond zonder Luuk de Jong aan de uitwedstrijd tegen Eibar. De Nederlandse spits zit voor de eerste keer dit seizoen in de competitie op de bank bij zijn nieuwe club. Zijn plek in de punt van de aanval wordt overgenomen door Munir El Haddadi.

De Jong speelde afgelopen zondag nog negentig minuten tegen Real Madrid (0-1) en kwam toen ondanks enkele kopkansen niet tot scoren. Het is de van PSV overgekomen aanvaller überhaupt nog niet gelukt om een doelpunt te maken voor zijn Spaanse werkgever, ondanks dat hij al vijf wedstrijden speelde. Onduidelijk is of trainer Julen Lopetegui de spits tegen Eibar heeft gepaseerd of rust geeft.

De Jong is niet de enige Nederlander in Spaanse dienst die in de midweekse speelronde verrassend op de bank startte. Frenkie de Jong had bij FC Barcelona tegen Villarreal geen basisplaats en Jasper Cillessen startte niet bij Valencia tegen Getafe.

Opstelling Sevilla: Vaclík, Jesús Navas, Carriço, Diego Carlos, Escudero, Fernando, Jordán, Banega, Óliver, Ocampos, Munir.