Bankzitter De Jong ziet Sevilla zege uit handen geven

26 september 2019, 21:05

Met Luuk de Jong negentig minuten op de bank is Sevilla donderdagavond verrassend onderuit gegaan tegen Eibar. Tot halverwege de tweede helft leidde de ploeg van trainer Julen Lopetegui nog met 0-2, maar de laagvlieger knokte zich terug en won uiteindelijk met 3-2. Sevilla blijft door de verliespartij steken op plek zeven in de Primera División.

De Jong begon op bezoek bij Eibar voor de eerste keer op de bank bij een competitiewedstrijd van Sevilla. De van PSV overgekomen spits speelde afgelopen weekend nog negentig minuten tegen Real Madrid (0-1 verlies) en miste toen enkele kansen. In zijn voorgaande wedstrijden voor Sevilla wist De Jong ook niet te scoren.

De Oranje-International werd aanvankelijk niet gemist tegen Eibar. Door doelpunten van Lucas Ocampos en Óliver Torres stond Sevilla halverwege de wedstrijd met 0-2 voor. In het laatste kwart van de wedstrijd ging het echter helemaal mis voor de ploeg van trainer Julen Lopetegui.

Vanaf de strafschopstip maakte Fabian Orellana halverwege de tweede helft de gelijkmaker. Na een knullig misverstand tussen Tomas Vaclik en Diego Carlos kwam Eibar op gelijke hoogte, waarna Cote namens de thuisploeg ook nog de 3-2 maakte. Sevilla had vlak daarvoor zijn derde wissel gebruikt, waardoor De Jong in de slotfase niet meer kon worden ingebracht.