Toornstra teleurgesteld: "We moeten snel met elkaar gaan zitten"

26 september 2019, 22:15   Bijgewerkt: 26 september 2019, 23:26

Jens Toornstra heeft na de afgetekende nederlaag van Feyenoord tegen AZ flink teleurgesteld FOX Sports te woord gestaan. De middenvelder, die zijn rentree in de basis maakte, was behoorlijk kritisch op zijn ploeg. "We moeten snel met elkaar gaan zitten", aldus Toornstra.

Feyenoord gaf in de midweekse speelronde niet thuis tegen AZ, dat op enkele fases na de wedstrijd volledig onder controle had. Myron Boadu opende vlak voor rust de score, waarna Calvin Stengs vroeg in de tweede helft de marge verdubbelde. Op het moment dat de wedstrijd gespeeld is, maakte Oussama Idrissi na een fout van Eric Botteghin de 0-3.

'Schaam je kapot', klonk het vanaf de tribunes na het laatste fluitsignaal. "Dat is logisch als je thuis met 0-3 verliest. De eerste helft speelden we nog wel redelijk. We hadden geduld aan de bal en creëerden wat kansen. Zij waren ook gevaarlijk en wisten wel te scoren, waardoor je met 0-1 gaat rusten. In de tweede helft speelden we veel te gehaast. De bal ging veel te snel naar voren waardoor we daarna weer achter de bal aan moesten. We waren niet bij machte om überhaupt aanspraak te maken op de winst. Zo eerlijk moeten we zijn", aldus Toornstra.

De middenvelder zegt dat Feyenoords plan was om compact druk te zetten op AZ. "Je zag dat AZ makkelijk voetbalde. Daardoor werden wij wat teruggedrongen. We wilden geduld aan de bal hebben en de bal van links naar rechts krijgen. De eerste helft lukte dat redelijk, bij fases ook wel minder, en in de tweede helft worden we veel te ongeduldig. Dat kwam het spel niet ten goede."

Feyenoord heeft nu drie wedstrijden op rij niet gewonnen en staat slechts tiende in de Eredivisie. "We moeten snel met elkaar gaan zitten en praten hoe we hier zo snel mogelijk uitkomen. We moeten echt als team gaan spelen. Vandaag zie je dat het de tweede helft uit elkaar valt. Dat mag niet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen