Wormuth hoopt dat AZ's midweekse duels Heracles helpen

27 september 2019, 15:01

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth hoopt dat de midweekse duels van AZ voor hem een voordeel zijn zondagmiddag als zijn ploeg op bezoek gaat bij de nummer drie van de Eredivisie. Speelden de Alkmaarders donderdag nog tegen Feyenoord, wacht een paar dagen later Manchester United in de Europa League alweer. "Misschien denken zij tegen het einde van de wedstrijd aan het Europese duel", zei de Duitse coach.

Tegenover TC/Tubantia ging hij in op het treffen van zondagmiddag kwart voor vijf. "Dat ze niet geblesseerd willen raken, omdat ze dat duel heel graag willen spelen. Onbewust kan dat zo zijn", denkt Wormuth, die mede daarom wel een heel scherp AZ verwacht. "Dat ze zo snel mogelijk willen scoren en de overwinning willen veiligstellen." In dat scenario kan de blik van AZ namelijk inderdaad al snel op het treffen met United.

Wormuth heeft zijn handen echter vooral vol aan zijn eigen ploeg, want na de derbywinst op FC Twente was het één groot feest. Pas donderdag stond volgens de coach iedereen weer met beide benen op de grond, al moet het goede gevoel natuurlijk gewoon worden vastgehouden. "Als je hard werkt en weer gaat voetballen is er niets om bang voor te zijn. Ik zeg steeds dat alleen als we honderd procent geven, we goed genoeg zijn voor de Eredivisie."

In Den Haag kan Wormuth nog altijd geen beroep doen op Mo Osman, Max Rossmann, Jesper Drost en Sebastian Jakubiak. Adrian Szöke is wel weer fit genoeg om te kunnen spelen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen