Ajax boekt na succesjaar maar liefst 51 miljoen euro winst

27 september 2019, 17:52   Bijgewerkt: 27 september 2019, 19:03

Niet alleen op sportief, maar ook op financieel vlak kan Ajax terugkijken op een uitstekende periode. De Amsterdammers boekten over het seizoen 2018/2019 tientallen miljoenen euro's winst dankzij de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona en de Champions League-wedstrijden.

Dat heeft de club met het publiceren van de jaarcijfers kenbaar gemaakt. Vooral de omzet van de Amsterdammers springt in het oog. Die ging, vanwege het Europese avontuur in de Champions League van vorig seizoen, van 93 miljoen naar 199,5 miljoen euro. De nettowinst bedraagt liefst 51,9 miljoen euro.

Opvallend is ook de stijging in de kosten van Ajax. De kostenpost is namelijk zestig miljoen euro duurder geworden en bedraagt nu 165,2 miljoen euro. Die forse stijging komt door de hogere bedragen aan salarissen en de wedstrijdkosten.

De cijfers op een rij:

- De nettowinst na belasting bedraagt 51,9 miljoen euro.

- De netto omzet is meer dan verdubbeld; van 93 miljoen euro naar 199,5 miljoen euro. Dat komt met name door de inkomsten uit de UEFA Champions League.

- De kosten zijn gestegen met 60 miljoen euro naar 165,2 miljoen euro. Voornamelijk door de toename van de salariskosten, waaronder spelerspremies, en wedstrijdkosten.

- Ajax kreeg meer dan 70 miljoen euro binnen dankzij transfers.

- De transfer van Matthijs de Ligt is nog niet meegerekend in de jaarcijfers.

- Het eigen vermogen bedraagt nu 210 miljoen euro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen