Overtuigend optreden levert Emmen drie punten op tegen ADO

27 september 2019, 22:46   Bijgewerkt: 27 september 2019, 23:26

FC Emmen heeft vrijdagavond, na de goede wedstrijd tegen Feyenoord afgelopen zondag, de goed voetballende lijn doorgezet door met 3-0 te winnen van ADO Den Haag. De ploeg uit Drenthe heeft hiermee de grootste overwinning ooit geboekt in de Eredivisie en vindt hiermee ook de aansluiting naar de middenmoot. John Goossens (eigen doelpunt), Michael de Leeuw en Luciano Slagveer waren de doelpuntenmakers in Emmen.

Emmen begon vrijdagavond in eigen stadion erg goed. In het begin van de wedstrijd lukte het de club uit Drenthe meerdere keren goede kansen te creëren, maar verzuimde dit ook om te zetten in een voorsprong. ADO Den Haag, dat het de laatste weken ook al erg moeilijk heeft gehad, kwam ook nu niet tot goed voetballen toe.

Na ruim een kwartier was het raak. Emmen kwam op voorsprong na een mooie aanval over de zijkant via de linksback Beste. Die gaf een strakke voorzet, waarop John Goossens de bal in eigen goal gleed. 1-0 voor Emmen.

Na de openingsgoal ging Emmen door met goed voetballen wat resulteerde in meerdere grote kansen. De grootste kans was voor Michael de Leeuw, maar die schoof de bal naast de goal. Een tegenvaller voor Emmen was de blessure van Nick Bakker. Hij was voor de wedstrijd al een risico, maar viel na een half uur uit door een knieblessure.

Meteen in de tweede helft was er weer een, op het oog, zware knieblessure voor een speler van Emmen. Jan-Niklas Beste kwam fout terecht en ging door zijn knie. Emmen was daarvan even van slag, waarop de club uit Den Haag een grote kans kreeg via Tom Beugelsdijk. Zijn schot werd geblokt op de doellijn.

De frustratie bij ADO Den Haag steeg nog meer toen een toeschouwer op een fluitje blies, waardoor Crycensio Summerville stopte met voetballen. Hij dacht buitenspel te staan en daardoor verspeelde hij een grote kans. Ondanks de frustratie bij ADO zette ze daarna nog wel goed door, maar ze stuitte meerdere malen op Dennis Telgenkamp.

Rond de zeventigste minuut sloeg plotseling Emmen via de counter toe. Luciano Slagveer ging via de zijkant goed door en gaf de bal knap voor op Michael de Leeuw die de 2-0 binnen gleed. ADO Den Haag leek na deze goal verslagen. Dat werd een paar minuten na de goal definitief. Slagveer ging na een lange bal sterk door en schoof de bal achter Luuk Koopmans wat de 3-0 betekende. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Emmen werd vorige week in de laatste seconde nog afgehouden van de drie punten door Feyenoord, maar zette de goede lijn vanavond door. De ploeg uit Drenthe komt hiermee op zeven punten en vindt de aansluiting richting de middenmoot en gaat ook over ADO Den Haag heen dat op zes punten blijft steken.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Emmen: Telgenkamp 7,5, Bijl 7, Veendorp 7, Bakker 7 (30. Görgülü 6,5), Beste 7,5(47. Burnet 7), Hiariej 6,5, Chacon 7, Slagveer 8 (90. Ugrinic), Pena 7,5, De Vos 7, De Leeuw 8.

ADO Den Haag:Koopmans 6,5, Malone 6, Beugelsdijk 6,5 (82. Bakker), Meijers 6,5, Immers 6, Goossens 5,5 (79. Haye), Summerville 6,5, Pinas 6, Cibicki 5 (60. Hooi 5,5), Van Ewijk 6, Kramer 5,5.

Man of the match: Slagveer

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.