'Niet helemaal fitte' Slagveer goud waard bij zege Emmen

28 september 2019 – Luciano Slagveer was met een goal en een assist opnieuw de grote man aan de kant van FC Emmen. De ploeg uit Drenthe won in een rechtstreekse confrontatie met directe concurrent ADO Den Haag afgetekend met 3-0. Slagveer stond afgelopen zomer een tijdje stil nadat zijn contract ten einde was gekomen bij het Belgische KSC Lokeren. Hij keerde uiteindelijk terug bij Emmen en hier lijkt hij zijn plekje weer helemaal gevonden te hebben. FCUpdate.nl sprak na afloop met Slagveer.

'Niet helemaal fitte' Slagveer goud waard bij zege Emmen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het was een hele positieve avond, als je met 3-0 wint van een directe concurrent is dat heerlijk", begint de rappe aanvaller. Vooral in de eerste helft was Emmen heer en meester en had het weinig te duchten van een zeer pover ADO Den Haag. Slagveer zat voorafgaand aan de wedstrijd al vol goede moed en voelde de overwinning al aankomen na een goede trainingsweek. "Ik had alle vertrouwen in deze wedstrijd. Na het resultaat tegen Feyenoord en ook de manier waarop we speelden ontstond er vertrouwen. We trainden goed deze week. Ik denk ook dat deze overwinning verdiend was", sprak hij na afloop in de mixed-zone. 

Slagveer was in de eerste helft zelf dichtbij de openingstreffer, maar zag doelman Luuk Koopmans zijn inzet keren. "We doen onszelf te kort door niet al voor rust meer te scoren. Dan maak je het jezelf ook veel makkelijker in de tweede helft. ADO ging nu met standaardsituaties proberen een goal te maken. Daar zijn ze ook goed in. Met twee of drie goals bij rust is de wedstrijd dan klaar", concludeert de oud-speler van sc Heerenveen.

Slagveer was vorige week al belangrijk met een goal tegen Feyenoord en zorgde met een goal en een assist vandaag ook weer voor een enorme bijdrage aan de drie punten. De aanvaller speelde dit seizoen nog maar drie wedstrijden, omdat hij niet geheel fit uit de zomer kwam. Zijn contract liep af in juni waarna hij na een ongelukkige periode bij Lokeren, nu definitief de overstap kon maken naar FC Emmen nadat hij vorig seizoen al werd gehuurd door de club uit Drenthe.

Hij kan nog beter. "Ik ben nog niet helemaal fit. Ik heb pas drie wedstrijden gespeeld. Ik kwam hier nadat ik een tijdje niks had gedaan, ik moest eerst aan mijn conditie werken. Ik word nu steeds fitter", zegt hij. "Ik denk dat ik tegen Feyenoord zeventig minuten goed heb gespeeld, vandaag was dat weer iets langer. Dat het publiek mijn naam scandeert doet me veel, vorig jaar was dat niet zo. Ik kan nu eindelijk laten zien dat ik een vaste waarde kan zijn, het gaat nu goed", besluit de vleugelaanvaller.

FC Emmen klimt door de overwinning over ADO Den Haag heen en staat nu boven de streep. Volgende week speelt de ploeg van Dick Lukkien uit bij Heracles Almelo.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd