Weggejaagde Roda-eigenaar doet aangifte tegen fans

28 september 2019, 13:43

Het is zeer onrustig bij Roda JC. De ploeg bivakkeert in kelder van de Eerste Divisie en daar komt bij dat er vrijdag onvrede ontstond over eigenaar Mauricio Garcia de la Vega. De Mexicaanse eigenaar werd door supporters het stadion uit gejaagd en heeft aangifte gedaan tegen de fans.

Dat is zaterdag duidelijk geworden. Tientallen fans haalden de eigenaar vrijdag tijdens het duel met De Graafschap (1-1) van de derde verdieping van de hoofdtribune naar de uitgang. Buiten stonden nog meer fans de eigenaar op te wachten. De politie greep in en voerde de Mexicaan met een politieauto af.

Politiewoordvoerder Hans van Kruchten geeft tekst en uitleg tegenover L1. "Vooral buiten werd duidelijk dat bepaalde supporters hem te lijf wilden gaan en de politie heeft er toen voor gekozen om deze persoon in veiligheid te brengen en hem daar weg te halen. De situatie in het stadion was volgens mij niet nijpender dan buiten het stadion, maar er komt een onderzoek en dan gaan we op een rijtje zetten hoe het allemaal is gegaan." Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de eigenaar aangifte heeft gedaan tegen de fans die hem naar buiten voerden.

Lees ook: Beelden: geldschieter Roda door fans stadion uitgejaagd

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen