Cocu en Derby County sluiten rampweek af met overwinning

28 september 2019 – Derby County heeft een zeer bewogen week afgesloten met een overwinning op Birmingham City. De club van Phillip Cocu gaf een voorsprong weg in eigen huis, maar dankzij een Jamie Peterson pakte Derby de tweede driepunter van dit seizoen.

Cocu en Derby County sluiten rampweek af met overwinning

En dat na een rampweek voor de club. Midweeks kwam het nieuws naar buiten dat een aantal spelers het na een teamavond op een drinken had gezet. Met alle gevolgen van dien, want na een auto-ongeluk raakte aanvoerder Richard Keogh zwaar geblesseerd. Hij kan de rest van het seizoen niet in actie komen en het is wachten op de sanctie die de spelers te wachten staat.

De bewogen week werd in ieder geval positief afgesloten, want in eigen huis won Derby County met 3-2. Chris Martin en Martyn Waghorn zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar in een tijdsbestek van drie minuten maakte Birmingham de schade ongedaan. Een kwartier voor tijd zorgde Peterson voor opluchting bij Cocu door alsnog de 3-2 te maken.

Dankzij de tweede overwinning van dit seizoen maakte Derby een sprong op de ranglijst. De ploeg staat nu veertiende in de Championship.

Lees ook: Club Cocu witheet: dronken captain raakt zwaar geblesseerd

Eredivisie

gerelateerd