Woedend Groningen begrijpt niets van beslissing Kuipers

28 september 2019, 22:05   Bijgewerkt: 29 september 2019, 23:42

De rode kaart van Django Warmerdam was na afloop van het duel tussen Ajax en FC Groningen (2-0) onderwerp van gesprek. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf de speler van Groningen zijn tweede gele kaart vanwege tijdrekken en daar kan aanvoerder Mike te Wierik na afloop nauwelijks mee leven.

De verdediger in gesprek met FOX Sports boos op de beslissing van Kuipers, maar paste ook op zijn woorden. "Ik moet maar uitkijken wat ik zag. Veel wil ik er van zeggen, maar anders speel ik volgende week niet. Dit is een kutinterview, sorry. Maar ik vind het schandalig."

Met elf man hield Groningen lang stand, zag ook Te Wierik. "Je moet een beetje geluk hebben, maar vlak na de rode kaart valt 'ie binnen." Om nog een keer kort terug te blikken op het wegsturen van Warmerdam. "Ik moet er nu maar om lachen, maar ik laat het maar gaan nu."

Frans Bauer

Ook trainer Danny Buijs was niet te spreken over het optreden van Kuipers. "Ik zei op de bank al gekscherend: straks komt Frans Bauer (ooit presentator van Bananasplit, red.) tevoorschijn, want ik vond het lachwekkend. Hij was niet overdreven aan het tijdrekken."

Uiteindelijk ging Groningen met tien man ten onder. Iets wat gezien het spel wel rechtvaardig was, vond Buijs. "Laat ik vooropstellen dat we verdiend hebben verloren. Dat geluk heb je nodig als je een resultaat wil halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen