Fortuna en Sparta scoren in gezapig onderonsje niet

28 september 2019, 22:54

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard hebben een punt overgehouden aan hun ontmoeting van zaterdagavond. Beide ploegen waren niet in staat om echt grote kansen te creëren. Het hoogtepunt was het eerbetoon aan Fernando Ricksen vooraf aan de wedstrijd.

Ruim vijf minuten na de start moest Tim Coremans al reddend optreden nadat zijn eigen verdediger Jurgen Mattheij de voorzet van Diemers bijna in eigen doel kopte. Pas na een kwartier spelen kwamen er wat kansen voor Sparta. Mohamed Rayhi schoot vanaf buiten de zestien meter naast het doel en even later was het Abdou Harroui die net over mikte. Later was er ook het eerste serieuze werk voor Koselev, hij kon ternauwernood de strakke voorzet van Dervisoglou wegtikken nadat de Spartaan daarvoor drie verdedigers achter zich liet.

Ondanks de kleine mogelijkheden was het een hele stroperige eerste helft. Er was veel slordig balverlies en beide ploegen wisten moeizaam kansen te creëren. Pas tien minuten voor de rust deed zich een moment voor waar de neutrale toeschouwer even van opsprong. Fortuna Sittard speelde, met een combinatie die ze waarschijnlijk hebben afgekeken van Barcelona, Tesfaldet vrij maar hij zag Coremans zijn inzet knap keren. Ook Sparta kwam net voor rust met een mooie combinatie op de proppen. Bryan Smeets en Mohamed Rayhi speelden met goed samenspel Dervisoglou vrij, maar hij schoot net voorlangs.

De tweede helft begon met een prachtige actie van Abdou Harroui. Hij stuurde eerst George Cox het bos in en speelde vervolgens Harries door de benen. De Welshman vergreep zich echter aan Harroui die erg ongelukkig terecht kwam. Hij moest worden gewisseld doordat zijn schouder uit de kom lag. Het half uur daarna waren er slechts een handje vol kleine kansen over en weer, maar het bleef erg gezapig. Een opvallend moment was dat Branislav Ninaj en Nassim El Ablak het met elkaar aan de stok kregen, wat eerder dit seizoen tegen Heerenveen ook al het geval was.

Voor de eerste honderd procent kans gaan we naar minuut 78. Een glijpartij bij Cian Harries leverde een levensgrote kans voor Dervisoglou op, maar hij treuzelde te lang. De rebound was voor Lars Veldwijk maar Koselev keerde zijn inzet. Sparta kreeg vijf minuten later weer een domper te verwerken. Adil Auassar pakte zijn tweede gele kaart na een stevige tackle op Cox. Desalniettemin is Sparta daarna amper meer in gevaar geweest en zo neemt het een punt mee uit Sittard. Voor Fortuna betekent dat de derde remise dit seizoen waarmee ze voorlopig op plek 17 blijven staan.

Opstelling en beoordelingen*

Fortuna: Alexei Koselev 6, Felix Passlack 6,5, Branislav Ninaj 6,5, Cian Harries 4,5 (Patrik Raitanen -), Mica Pinto 5,5 (Nassim El Ablak 6), George Cox 6,5, Mark Diemers 6,5, Jorrit Smeets 6,5, Tesfaldet Tekie 6,5, Bassala Sambou 5,5, Amadou Ciss 5,5.

Sparta: Tim Coremans 7, Lassana Faye 6,5, Jurgen Mattheij 6, Bart Vriends 5,5, Dirk Abels 6, Mohamed Rayhi 5, Adil Auassar 4, Abdou Harroui 6,5 (Khalid Karami 6), Bryan Smeets 6,5, Halil Dervisoglu 5,5, Ragnar Ache 5 (Lars Veldwijk 6).

Man of the match: Tim Coremans

*Spelers moeten minimaal twintig minuten in actie komen om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen