Chaos bij duels België: Fans bestormen stadion en derby gestaakt

29 september 2019, 08:59

Het was nou niet bepaald een rustige avond in het Belgische voetbal gisteren. Bij twee duels in de Jupiler Pro League liep het binnen en buiten het stadion helemaal uit de hand. In Brugge bestormden boze supporters van Cercle na een nederlaag een deel van het stadion, terwijl de Limburgse derby tussen STVV en Genk werd gestaakt vanwege ongeregeldheden en dreigende rellen.

In Brugge liepen de gemoederen flink op na de nederlaag van thuisclub Cercle Brugge tegen mededegradatiekandidaat Eupen: 1-2. De thuisclub heeft daardoor na negen wedstrijden slechts drie punten en staat voorlaatste. Na het affluiten bestormden boze fans de loges, waar het bestuur van de club zit, dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. Cercle-trainer Fabien Mercadal en voorzitter Frans Schotte stonden de fans vervolgens te woord. De spelers en trainer moesten het stadion daarna via een speciale omweg verlaten om er zo voor te zorgen dat zij de boze fans niet zouden treffen.

Keeper bekogelen

Later die avond ging het ook mis bij de derby tussen Sint-Truiden en Racing Genk. Dit gebeurde nadat Genk op een 0-3 voorsprong was gekomen, mede na twee strafschoppen. Genk-keeper Gaëtan Coucke werd naar aanleiding daarvan door supporters van thuisploeg STVV bekogeld met aanstekers en bekers bier. De scheidsrechter legde de wedstrijd een kwartier stil. In die tijd werd supporters opgeroepen zich rustig te houden.

Daarna lukte het Sint-Truiden wonderbaarlijk om terug te komen tot 3-3. Daar waren de fans van Genk dan weer niet van gediend. Zij dreigden uit hun uitvak te breken, meldt Het Nieuwsblad. Een flinke groep politieagenten moest voorkomen dat dit zou gebeuren. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter dat hij onder deze omstandigheden niet verder wilde spelen en staakte de wedstrijd definitief bij een 3-3 stand. Wat de gevolgen voor beide clubs zijn, moet later blijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen