Tadic: "Kuipers is de beste scheidsrechter ter wereld"

29 september 2019, 09:40

Dušan Tadic vindt dat de spelers en staf van FC Groningen zich niet zo druk moeten maken om de beslissing van Björn Kuipers om in het duel tegen Ajax een rode kaart te geven aan Django Warmerdam. Volgens de aanvoerder van de Amsterdammers weet de ervaren scheidsrechter namelijk hoe het werkt.

"Hij is de beste scheidstrechter in de wereld", zegt Tadic tegen het Algemeen Dagblad. "Je moet vertrouwen hebben in zijn beslissingen. Hij weet wat hij doet." Bij Groningen, de oude club van Tadic, waren ze echter allerminst blij met de beslissing van Kuipers om Warmerdam zijn tweede gele kaart te geven wegens tijdrekken. De scheidsrechter zelf legde de schuld bij Groningen, omdat zij al vroeg in de eerste helft begonnen met tijdrekken.

Lees ook: Kuipers verdedigt rode kaart Warmerdam: "Niet zo slim"

Na de rode kaart voor de Groningen-middenvelder boog Ajax een 0-0 stand om in een 2-0 overwinning. Dat alle focus na afloop kwam te liggen op de rode kaart had van Tadic niet gehoeven, omdat Ajax het al veel eerder had moeten afmaken. "We hadden het onszelf makkelijker gemaakt als we in de eerste helft hadden gescoord." Dat dit niet gebeurde was te wijten aan het spelidee van Groningen, zegt de Serviër. "Het is nooit makkelijk om te voetballen tegen tien man achter de bal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen