Cocu liet spelers motiverende video zien na dramatische week

29 september 2019, 22:00

Phillip Cocu is blij met het karakter dat de spelers van Derby County hebben getoond na een hele lastige week voor de club, waarin een rel ontstond nadat spelers dronken achter het stuur kropen. Gisteren zette de ploeg van Cocu de negativiteit even van zich af door met 3-2 te winnen van Birmingham City.

Afgelopen dinsdag was een groepje spelers van Derby betrokken bij een auto-ongeluk na een teamuitje. Aanvoerder Richard Keogh raakte hierbij zwaar geblesseerd en haalde zich de woede van de clubleiding op z'n hals. Cocu prijst het karakter van de overige spelers na de broodnodige zege op Birmingham. "Zij stonden op. De spelers wisten wat er op het speld stond. Het enige wat zij konden doen is het op het veld laten zien en dat deden ze", aldus de Nederlandse trainer op de website van de club. "Uiteindelijk was het een geweldige dag voor ons en een belangrijke overwinning."

Lees ook: Cocu en Derby County sluiten rampweek af met overwinning

Video

Vanwege de gebeurtenissen bij de club had Cocu de afgelopen dagen veel gesprekken met zijn spelers. "Soms vergeet je dat je weer voetbal moet spelen." Voorafgaand aan het duel van zaterdagmiddag liet Cocu zijn spelers een motiverende video zien van een jonge Amerikaanse voetballer. "Voor mij zei dat alles over het spel dat we spelen en hoe je het samen als team ervaart."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen