FC Utrecht met tien man langs Willem II na hevige strijd

29 september 2019, 16:37   Bijgewerkt: 29 september 2019, 17:14

FC Utrecht heeft met tien man in eigen huis Willem II verslagen na een mooie strijd. Na de rode kaart voor Leon Guwara in het begin van de tweede helft ging FC Utrecht met tien man toch beter spelen, maar leek het toch af te stevenen op een gelijkspel. Totdat aanvoerder Willem Janssen in de slotfase opstond en de openingsgoal binnenkopte. De Domstedelingen wonnen uiteindelijk zelfs dankzij een treffer van Gyrano Kerk met 2-0.

Na het gelijkspel van vorige week tegen SC Heerenveen wilde FC Utrecht uiteraard winnen in eigen huis tegen Willem II. De wedstrijd begon slordig. Bij beide ploegen kwamen veel passes niet aan en dit duurde vrijwel de gehele eerste helft. FC Utrecht moest combineren tegen het ingezakte Willem II, maar ze kwamen er keer op keer niet doorheen. Hierdoor was de grootste kans van de eerste helft voor de bezoekers. Ché Nunnely begon aan een solo en had vervolgens een goede pass in huis richting Vrousai. Dezelfde speler tikte bal voorbij keeper Paes, maar kreeg de bal, door goed verdedigend werk van Sean Klaiber, uiteindelijk niet in het doel.

Deze doelpunten vielen ook niet direct aan het begin van de tweede helft. Wat er wel gebeurde, was een rode kaart voor Guwara. In eerste instantie trok scheidsrechter Van de Graaf een gele kaart nadat de back hard doorgleed, maar de VAR was het daar niet mee eens en riep hem naar de kant. Na het zien van de beelden kwam de rode kaart tevoorschijn en kon Guwara voortijdig naar de kleedkamer vertrekken.

Na de rode kaart was het opvallend genoeg niet Willem II die vol in de aanval ging. FC Utrecht bleef namelijk de aanval zoeken en leek zelfs, met een man minder, beter te gaan spelen. Zo was daar in de 69e minuut de grootste kans voor Utrecht tot dan toe. Na een vrije trap belandde de bal bij Ramselaar, maar zijn schot eindigde op de paal. Willem II deed weinig met de man-meersituatie en kwam niet tot grote kansen. De vrije trap van de net ingevallen Mike Tresor ging wel bijna de kruising in, maar belandde toch ook naast het doel.

FC Utrecht bleef toch op zoek naar de overwinning en dat bleek een goede keuze te zijn. Een vrije trap werd het strafschopgebied ingetrapt en het was aanvoerder Janssen die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kopte. Willem II probeerde nog gelijk te komen door Gladon in te brengen, maar het mocht niet baten. Het was zelfs FC Utrecht die nog een keer scoorde. Een schot van Emanuelson kwam terecht bij Troupée die het overzicht bewaarde en afgaf op Kerk. De aanvaller twijfelde niet en trok de overwinning over de streep: 2-0.

FC Utrecht heeft het voor elkaar gekregen om met een man minder te winnen van Willem II. Door de overwinning hebben ze nu veertien punten na acht wedstrijden en zijn ze Willem II voorbij gegaan op de ranglijst. De Tilburgers zullen ongelukkig zijn met de manier waarop het de man-meer-situatie uitspeelde.

Opstelling en beoordelingen*

FC Utrecht: Maarten Paes 6, Sean Klaiber 7, Willem Janssen 7.5, Justin Hoogma 6.5, Leon Guwara 6, Bart Ramselaar 6 (78' Urby Emanuelson -), Adam Maher 7, Simon Gustafson 6.5, Gyrano Kerk 6.5, Issah Abass 5.5 (89' Giovanni Troupée), Sander van de Streek 6.5 (55' Mark van der Maarel 6)

Willem II: Timon Wellenreuther 6.0, Freek Heerkens 5.5 (89' Paul Gladon -), Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6, Miquel Nelom 6, Pol Llonch 5.5, Dries Saddiki 6(71' Bart Nieuwkoop -), Marios Vrousai 6.5 (83' Mike Tresor -), Mats Köhlert 6, Vangelis Pavlidis 6, Che Nunnely 7

Man of the match: Willem Janssen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten in actie komen om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!