Miedema niet in FIFPRO World XI-team: "Een grote grap"

29 september 2019, 17:59   Bijgewerkt: 29 september 2019, 18:39

Vivianne Miedema snapt niet dat ze niet is geselecteerd in het FIFPRO World XI-team van het jaar. De aanvalster was met Arsenal en de Leeuwinnen zeer succesvol afgelopen jaar, maar werd door de FIFA niet opgenomen in het team, waarin Sari van Veenendaal keepster is. "Ik denk dat het een grap is", zei de spits.

Op Arseblog ging ze in op het feit dat ze ontbrak bij de beste elf speelsters ter wereld. "Ik denk dat we allemaal weten dat het om populariteit draait", zei ze over de prijs. "Ik post niet veel op Instagram of Twitter, dat is waarschijnlijk wat er misgegaan is. En eerlijk gezegd geef ik ook niet veel om deze prijs." Miedema zat ook niet bij de laatste drie genomineerden voor de beste vrouwelijke speelster ter wereld, waarmee Megan Rapinoe uiteindelijk aan de haal ging.

Verder werd ze ook gevraagd naar het feit dat ze sinds het WK nog steeds niet helemaal fit is. "We spelen veel wedstrijden, ook in de Champions League. Dus ik heb nog geen tijd gehad om uit te rusten en nu hebben we internationale verplichtingen. Maar ik hoop dat ik daarna weer fitter terugkom."

Het FIFPRO World XI-team: Van Veenendaal, Renard, Bronze, O'Hara, Fischer, Henry, Lavelle, Ertz, Rapinoe, Morgan en Marta

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen