Penalty-specialist Koopmeiners: "Schoot bewust door het midden"

29 september 2019, 19:12   Bijgewerkt: 29 september 2019, 19:31

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners genoot in de eerste helft bij vlagen van zijn ploeg. Het was volgens hem een wonder dat AZ niet al voor rust ruim afstand nam van Heracles. De Alkmaarders misten enorm veel kansen, maar volgens Koopmeiners bleef zijn ploeg erg gefocust om in de tweede helft een goal te maken. 

"Voor de rust was het af en toe genieten", zei Koopmeiners voor de camera van FOX Sports. "We hadden voor de rust al meer moeten scoren, daardoor was het de tweede helft nog moeilijk. Gelukkig krijgen we die penalty." De middenvelder zag dat Heracles na rust wat anders speelde. AZ had hier meer moeite mee, maar desondanks blijft Koopmeiners positief over zijn ploeg. "We speelden heel gefocust en liet ons niet leiden door frustratie."

De aanvoerder nam in de tweede helft de openingstreffer voor zijn rekening door opnieuw een penalty te scoren. Hij nam tot nu toe acht penalty's bij AZ en benutte deze allemaal. "Ik nam hem bewust door het midden. Elke penalty is anders", zei hij.

Voor AZ was het alweer de derde wedstrijd in een week en aankomende donderdag staat de wedstrijd tegen Manchester United op het programma. "We staan er fysiek goed op, daar hebben we ook hard voor getraind. Dat uit zich nu in overwinningen. Ik heb zin in de wedstrijd tegen Manchester United", besluit de jonge spelverdeler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen