'Schrouff had al akkoord over vertrek van De la Vega'

29 september 2019, 21:00   Bijgewerkt: 30 september 2019, 23:15

Het is momenteel zeer onrustig bij Roda JC. Vrijdagavond werkten de Limburgse fans de beoogde clubeigenaar Garcia de la Vega het stadion uit, waarop hij besloot om aangifte te doen. Zondag kwam naar buiten dat Frits Schrouff – die zijn aandelen aan de Mexicaan had verkocht – al een akkoord had bereikt over alweer het vertrek van De La Vega. Nu heerst er vooral veel chaos in Kerkrade.

Dat schrijft De Limburger. Uit een mail aan alle betrokken partijen, die in handen is van het regionale medium, blijkt dat De la Vega zou vertrekken door de voordeur bij Roda JC, zo mailt Schrouffs adviseur Huub Mullenders. De Mexicaan zou door de voordeur vertrekken met een faire behandeling, ondanks dat hij nog geen cent betaalde in Limburg. In die mail geeft Mullenders overigens ook aan zelf per direct te vertrekken na de gebeurtenissen van vrijdagavond. De actie van de fans is volgens hem het failliet van de club in meerdere opzichten. 

Lees ook: Gedrag van fans zorgt voor woede bij Roda JC: "Dit is diep triest" 

Verder haalt hij in zijn mail ook uit naar Hessel Meijer, die nadrukkelijk betrokken was bij komst van De la Vega, in wie men geen enkel vertrouwen meer heeft in Kerkrade omdat hij zijn financiële afspraken niet nakwam. Een vertrek is door de supportersactie echter moeilijker geworden, aangezien een vrijwillig vertrek steeds minder waarschijnlijk is. Wat de oplossing moet worden, is onbekend, zo schrijft de krant. Mogelijk komt de oplossing toch weer uit de hoek van Schrouff (79), die al zijn aandelen al verkocht: hij is weer in beeld op de achtergrond.

De verwachting is dat De la Vega - die naar verluidt van meerdere partijen geld heeft geleend, maar nog niets overmaakte naar Roda JC - aan aanklacht gaat indienen tegen de Limburgse club. 

Onderzoek

Verder wordt er ook nog een onderzoek gestart naar de actie van de supporters, tegen wie De la Vega aangifte gaat doen. Opvallend genoeg was burgemeester Petra Dassen op de hoogte dat er iets zou gebeuren bij de fans, schrijft De Limburger. Er was een gesprek gepland op basis van respect tussen club, politie en vertegenwoordigers van de supporters. Dat het hierop niet zou uitlopen, had de burgemeester uiteraard niet verwacht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen