Slot: "Ook als Stengs vermoeid is, blijft hij een geweldige speler"

29 september 2019, 21:07

Arne Slot zag zijn ploeg zondagmiddag met 2-0 winnen van Heracles Almelo. In de eerste helft miste zijn elftal enorm veel kansen en was het een wonder dat het nog 0-0 bij de rust was. Slot wilde het missen van de kansen niet wijten aan eventuele vermoeidheid en kijkt enorm uit naar de wedstrijd tegen Manchester United van aankomende donderdag.

"We hadden heel veel kansen in de eerste helft, maar ik zag daarin geen vermoeidheid. De ene wedstrijd gaan ze erin en de andere wedstrijd niet", zei de oefenmeester van AZ tegenover FOX Sports. "In de tweede helft zag ik wel wat vermoeidheid. We speelden de bal alleen maar rond in de laatste lijn. Je moet een overwinning wel zelf ophalen, nu waren we die te veel aan het verdedigen. We hebben uiteindelijk wel verdiend gewonnen."

Slot koos ervoor om smaakmaker Stengs rust te geven na aanleiding van het drukke programma. Echter, na een klein half uur moest de jonge vleugelaanvaller al invallen omdat Albert Gudmundsson niet verder kon met een enkelblessure. "We twijfelden even om hem te brengen, maar deze wedstrijd hadden we hem nodig. Er was ruimte tussen de linies en dat kan hij perfect" zei hij. "Ook als Stengs vermoeid is, is hij een fantastische speler. We moeten wel oppassen met hem, want we willen zo lang mogelijk van hem genieten."

Aankomende donderdag ontvangen de Alkmaarders Manchester United. Slot kijkt enorm uit naar deze ontmoeting, maar bereidt zich zoals elke andere wedstrijd voor op dit duel. "We gaan niks anders doen dan normaal. We gaan beelden bekijken en ons normaal voorbereiden. Donderdag gaan we zien hoe goed United is en met wie zij komen. We kunnen heel goed voetballen, maar of dat tot een overwinning leidt gaan we dan wel zien", besluit de 41-jarige oefenmeester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen