Dit deden de CL/EL-opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

29 september 2019, 23:15

De Nederlandse clubs komen midweeks weer in actie in de Champions- en Europa League. Ajax gaat op bezoek bij Valencia, PSV gaat naar Rosenborg BK, AZ krijgt Manchester United op bezoek en FC Porto komt naar De Kuip. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

Ajax

Athletic Bilbao – Valencia 0-1

Valencia zal woensdag met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Ajax kunnen beginnen. De Spaanse ploeg kende zaterdag namelijk een goede generale repetitie door met 0-1 te winnen op bezoek bij het altijd lastige Athletic de Bilbao. Het is pas de tweede overwinning van dit competitieseizoen voor de geplaagde ploeg, waar Jasper Cillessen 'gewoon' weer onder de lat stond.

Chelsea – Brighton & Hove Albion: 2-0

Chelsea, dat eveneens een moeizaam seizoen doormaakt, had het een helft lang vrij lastig tegen Brighton, maar een benutte penalty van Jorginho hielp de ploeg van Frank Lampard over het dode punt heen. Vervolgens gingen The Blues makkelijker voetballen en was de 2-0 van Willian een logisch gevolg van de veldverhoudingen. Chelsea staat inmiddels op een zesde plek in Engeland.

Olympique Nice  OGC Lille 1-1

Alleen Lille kwam niet tot een overwinning in de poule van Ajax en dat kwam mede door een oud-Ajacied. Kasper Dolberg maakte namens de thuisploeg na een klein kwartier een mooie goal, die tien minuten later ongedaan werd gemaakt door Luiz Araujo. Verder dan dat kwam Lille echter niet, waardoor het puntverlies oploopt in de Franse competitie.

PSV

Rosenborg BK – SK Brann 0-0

Met AZ-huurling Bjørn Johnsen slechts als invaller binnen de lijnen kwam de opponent van PSV in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen SK Brann. Bij de bezoekers deed Vito Wormgoor negentig minuten mee en hij hield de nul, maar kon niet stunten bij Rosenborg, dat door het puntverlies aansluiting verliest met de top-drie in Noorwegen.

St. Pölten  LASK Linz 0-3

De achtervolger van RB Salzburg in Oostenrijk had zaterdag geen enkele moeite op bezoek bij laagvlieger St. Pölten. Marvin Potzmann opende na zeven minuten de score, gevolgd door een treffer van Dominik Frieser. Direct in de tweede helft bepaalde voormalig AZ en Sparta-speler James Holland de eindstand op 0-3.

Desportivo Aves - Sporting Portugal: maandag 21.15

AZ

Radnicki Nis  Partizan Belgrado 1-4

Partizan Belgrado kwam al na elf minuten op achterstand op bezoek Nis, maar kende uiteindelijk een eenvoudige middag. Al voor de pauze was de score omgedraaid (1-2) in hun voordeel en mede dankzij twee doelpunten van voormalig NAC Breda-speler Umar Sadiq blijft de ploeg in de top van Servië meedraaien. Voormalig Vitesse-keeper Vladimir Stojkovic stond op doel bij de bezoekers.

Astana  Kaisar 3-0

FC Astana bleef zondagmiddag zonder problemen in het spoor van koploper Kairat en Tobol Kustanai. In eigen huis werd Kaisar verslagen door twee goals van Sergei Khizhnichenko, terwijl Abzal Beysebekov de score had geopend. Bij de bezoekers viel Joshua John in de pauze in, maar hij kon een forse nederlaag niet voorkomen.

Manchester United - Arsenal: maandag 21.00 uur

Feyenoord

Rio Ave  FC Porto 0-1

Feyenoord-opponent FC Porto heeft zondagavond een minimale zege geboekt op bezoek bij Rio Ave. Moussa Marega maakte na ruim tien minuten spelen de enige treffer. Porto zal vol vertrouwen naar de wedstrijd tegen Feyenoord werken van aankomende donderdag, de ploeg van trainer Sérgio Conceicão won al zeven wedstrijden op een rij en hiel daarin vijf keer de nul.

Young Boys  FC Sion 3-2

Met de nodige moeite blijft Young Boys in het spoor van koploper FC Basel. Een vroege achterstand door Robert

Uldrikis werd al binnen twintig minuten omgezet in een 2-1 voorsprong, maar in de tweede helft maakte de sterke spits Uldriks wederom gelijk namens de bezoekers, bij wie Alex Song en Seydou Doumbia tegenwoordig spelen. Dankzij Christian Fassnacht kwam er uiteindelijk toch een zege voor de thuisclub.

Rangers  Aberdeen 5-0

Steven Gerrard heeft met Rangers zijn vijfde officiële wedstrijd op rij gewonnen. Aberdeen, dat in de top van Schotland stond, werd met liefst 5-0 (!) verslagen. James Tavernier - hij miste tegen Feyenoord nog een strafschop - kwam als enige tweemaal op papier, omdat hij ditmaal zijn twee penalty's wel afmaakte. Greg Stewart, Alfredo Morelos en Jeremain Defoe waren de andere doelpuntenmakers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen