'Roda JC gebruikt Chelsea-geld om loon van spelers te betalen'

30 september 2019, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC heeft geld van Chelsea gebruikt om selectiespelers te kunnen voorzien van loon. De Engelse club maakt elke maand 43.000 euro over naar de club uit Kerkrade om huurling Ike Ugbo van zijn salaris te voorzien, maar de spits ontving zijn loon niet. Met de duizenden euro's werden alle andere spelers juist betaald, nu er zoveel onrust heerst rondom de club, die dolgraag afwil van Mauricio Garcia de la Vega – die nog geen euro in de club stak sinds hij de club zou overnemen en geld wil zien voor zijn eigen vertrek.

Dat schrijft het NRC. Ugbo verdient maandelijks 48 duizend euro, waarvan 43 duizend voor de rekening komt van Chelsea. Om een boze selectie te vermijden, werd dat bedrag volgens de krant gebruikt om de rest van de selectie – dat slechts een schijntje van dat bedrag ontvangt per maand – te betalen. De totale betalingsachterstand van de Limburgers bedraagt momenteel bijna een miljoen euro, waardoor het betalen van de salarissen ook de komende maand moeilijk wordt.

Lees ook'Roda'er Schrouff had akkoord met De la Vega om te gaan'

De la Vega gaat alleen weg voor geld

Hoewel de Mexicaan werd afgeraden om vrijdag naar het duel van Roda JC te gaan, kwam De la Vega toch naar het stadion. Een gepland gesprek viel in het water, want de potentiële eigenaar werd door de eigen fans het stadion uitgewerkt. De woede is er vanwege het feit dat De la Vega nog geen euro investeerde en ook niet garant staat voor de ruim negen ton schuld die de club heeft. Wel declareert hij alle kosten die hij maakt bij Roda JC, omdat hij er 'gratis' werkt.

De Limburgse club heeft de KNVB inmiddels ook gealarmeerd over de situatie, omdat ze vrezen dat De la Vega helemaal geen geld bezit en dus zijn financiële verplichtingen evenmin kan voldoen. Zelf is hij niet van plan om zomaar te vertrekken: hij zou liefst 250.000 euro willen als hij vertrekt uit Kerkrade. Omdat hij niets van plan lijkt om te betalen, is hem aan het roer houden wellicht nog wel een duurdere optie dan hem uit te kopen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen