Van Egmond erkent: "Dubbele aanstelling Makkelie niet handig"

30 september 2019, 10:18

Dick van Egmond vindt het met terugwerkende kracht geen handige aanstelling dat Danny Makkelie donderdagavond VAR was bij Feyenoord en zondagmiddag moest fluiten in De Kuip. Hoewel de scheidsrechtersbaas uitlegt dat dubbelingen door het invoeren van de VAR niet te voorkomen zijn, was dit achteraf niet handig. "Ditmaal is het geloochenstraft", zei hij.

Tegenover FOX Sports werd hem gevraagd naar de reden waarom Makkelie donderdags én zondags naar De Kuip moest. "Vroeger kwamen scheidsrechters met voldoende tussenpauzes bij de clubs, maar met de VAR is dat heel moeilijk geworden voor topscheidsrechters. Dat is niet of nauwelijks te voorkomen", aldus Van Egmond, die aangeeft dat het normaliter goed uitpakt. Doordat Steven Berghuis géén rood kreeg waar dat wel had gemoeten, werd het toch beladen. "Achteraf was het niet handig om hem binnen drie dagen er weer naar toe te sturen."

Lees ook: Van Egmond vond Berghuis-tackle rood

Dit weekend was het een stuk rustiger wat discutabele momenten betreft. Dat ADO Den Haag's Aaron Meijer slechts geel kreeg, kon Van Egmond vanuit de VAR (die rood wilde hebben) en arbiter Erwin Blank (die geel trok na het kijken van de beelden) begrijpen. Ook voor de rode kaart van Leon Guwara was weinig twijfel. "Hij doet het niet met veel opzet, maar als je met zo'n hoog been komt inglijden, kan een rode kaart niet anders", aldus Van Egmond, die niet werd gevraagd naar de dubieuze tweede gele kaart van Django Warmerdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen