Van Dijk rekent zich niet rijk na foutloze start met Liverpool

30 september 2019, 12:10

Liverpool is na zeven speelrondes nog steeds foutloos in de Premier League, maar bij The Reds rekenen ze zich nog niet rijk. Virgil van Dijk beseft dat het seizoen nog heel lang duurt. "We hebben nog niets gewonnen", aldus de centrale verdediger.

De Champions League-winnaar van afgelopen seizoen won zaterdag door een doelpunt van Georginio Wijnaldum met 0-1 van Sheffield United voor de zestiende (!) keer op rij in de Engelse competitie. "Het is de media die van de statistieken houden. De realiteit is dat we op dit moment nog niks hebben. We willen deze lijn doortrekken en zien nog genoeg ruimte voor verbetering", aldus Van Dijk via de clubsite.

Liverpool heeft een voorsprong van vijf punten op Manchester City, de grootste concurrent voor de landstitel. "Het is veel te vroeg om naar de ranglijst te kijken. We zitten nu in oktober en de drukke periode komt nog. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en we focussen ons alleen op de eerstvolgende wedstrijd", gaat hij verder.

"We kijken niet naar wat andere teams doen, want dat heeft weinig nut. Dat realiseert iedereen zich na vorig seizoen", doelt Van Dijk op het feit dat Liverpool in de vorige jaargang tien wedstrijden voor het einde nog aan kop ging. "We zijn groeiende, krijgen meer ervaring in het meedoen om de landstitel en hopelijk gaat dat ons aan het einde van de rit helpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen