Guardiola: "Niet winnen van de Champions League is geen ramp"

30 september 2019, 15:58

Wint Manchester City ook dit seizoen de Champions League niet, dan is dat geen ramp. Dat stelt Pep Guardiola maandag in aanloop naar de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Volgens de Spaanse trainer zien de supporters van City hun club liever de Premier League winnen dan de Champions League.

"Natuurlijk wil ik de Champions League winnen, maar ik maak mezelf niet van kant als dat niet lukt. Dat beloof ik. Tijdens mijn eerste persconferentie hier, werd mij ook verteld dat ik hier ben gekomen om de Champions League te winnen. Daar sprak ik over met directeur en voorzitter, maar zij vertelden mij dat ik het project van Manuel Pellegrini moest voortzetten: iedere wedstrijd proberen te winnen en kijken hoever we komen."

Het winnen van de Premier League is voor supporters belangrijker dan het winnen van de Champions League, benadrukt Guardiola. "Dat is de realiteit van onze club, dat moeten we accepteren. Dat komt omdat deze club vroeger nooit in de Champions League uitkwam. Onze supporters zijn gewend om in de pub naar clubs als Liverpool en Manchester United te kijken. Dat hoort bij de cultuur van onze club, maar ik weet hoe speciaal deze competitie is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen