FC Volendam strikt doelman die pas in 2020 inzetbaar is

30 september 2019, 16:16

FC Volendam heeft zich definitief versterkt met Joey Roggeveen. De Eerste Divisie-club maakt maandagmiddag via de officiële kanalen melding van de komst van de 21-jarige doelman. Onlangs meldde Roggeveen zelf al dat hij bij Volendam zou tekenen.

Hoewel Volendam erin is geslaagd om Roggeveen te strikken, is de keeper niet direct inzetbaar. Vanwege de overschrijvingsreglementen is de van Jong AZ overgekomen doelman pas vanaf januari 2020 inzetbaar. "Volendam is voor mij een mooie stap voor mijn ontwikkeling", zegt Roggeveen. "Het was een keus die nog aantrekkelijker is door de aanwezigheid van deze technische staf. De visie en speelwijze passen goed bij mij en de trainingen bevallen prima. Ik moet nog even geduld hebben en ik kijk er naar uit om mijn eerste minuten te maken in het Kras Stadion."

In Volendam moet Roggeveen de concurrentie aangaan met onder meer eerste doelman Nordin Bakker. "Zoals bekend waren wij al enige tijd op zoek naar een extra keeper. Joey heeft een uitstekende indruk gemaakt in de afgelopen weken waarin hij meetrainde", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Hij is een talentvolle doelman met goede atletische voorwaarden en uitstekende reflexen en hij durft ook te voetballen. Daarom zijn we blij dat we Joey kunnen toevoegen aan de selectie, vanaf januari kan hij echt de strijd aan gaan voor een plek onder de lat."

Roggeveen speelde in de jeugd van onder meer Ajax en AZ. In Alkmaar speelde hij namens Jong AZ vijf wedstrijden in de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen