Maxi knalt Argentinië in verlenging langs Mexico

24 juni 2006, 23:28

Lange tijd balanceerde de ploeg op de rand van de afgrond, maar Diego Maradona en zijn landgenoten kunnen opgelucht ademhalen: Argentinië staat in de kwartfinale van het WK. Het elftal van bondscoach Pekerman worstelde 120 minuten lang met het fris en fel combinerende Mexico, maar een werelddoelpunt van Maxi Rodriguez zorgde uiteindelijk in verlenging voor de beslissing. Hierdoor zit Argentinië bij de laatste acht stuit het komende vrijdag in de kwartfinale op gastland Duitsland.

Toeschouwers die niet op tijd waren, zullen bij binnenkomst in het Zentralstadion van Leipzig ongetwijfeld vol verbazing naar het scorebord hebben gekeken. Na vijf minuten had immers niet topfavoriet Argentinië, maar Mexico de leiding genomen. Een vrije trap van Pavel Pardo kwam via het hoofd van Mario Mendez terecht bij aanvoerder Rafael Marquez, die bij de tweede paal volledig vrij stond. De middenvelder van FC Barcelona rook zijn kans en gleed de bal in het Argentijnse doel.

fan sombrero

fan sombrero

Mede dankzij het sterke spel van Borgetti liet Mexico de Argentijnen geen seconde in hun spel komen. Positioneel speelde Mexico geweldig en dankzij goede loopacties werd de angel uit het Argentijnse spel gehaald. De Mexicanen hadden goed gezien dat veel bij Argentinië draait om spelmaker Riquelme en de middenvelder van Villarreal werd scherp gedekt voor het ijverige Mexicaanse middenveld. Hierdoor bepaalde niet favoriet Argentinië, maar het sensationeel sterk spelende Mexico de wedstrijd.

scheidsrechter Busacca

scheidsrechter Busacca

De Argentijnen ontsnapte dus aan rood, maar leek desondanks in de tweede helf niet te beseffen dat het uit een ander vaatje moest tappen om de sterke Mexicanen op de knieën te krijgen. De ploeg had nog altijd geen antwoord op het frisse spel van Mexico en kwam vlak na rust opnieuw goed weg. De bij vlagen ongrijpbare Borgetti had zich weer eens losgewerkt bij zijn verdediger en Argentinië mocht opnieuw doelman Abbondanzieri bedanken dat het bij deze actie niet op achterstand kwam.

In de extra speeltijd leken de krachten bij beide elftallen weg te vloeien, waardoor als snel duidelijk werd dat een individuele actie voor de beslissing zou moeten zorgen. Deze actie kwam uiteindelijk niet van artiesten als Messi of Aimar, maar van Maxi Rodriguez. De middenvelder van Atletico Madrid controleerde een hoge voorzet van Sorín op zijn borst en besloot vervolgens om vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in één op zijn slof te nemen. De Argentijn raakte de bal vervolgens zó goed, dat het stuk leer in de verre kruising achter de kansloze Mexicaanse doelman Sanchez plofte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen