Cardiff City moet Nantes zes miljoen euro betalen voor Sala

30 september 2019, 17:20

Cardiff City moet FC Nantes een transfersom van zes miljoen euro betalen voor Emiliano Sala, die begin dit jaar om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk. Dat heeft de FIFA bepaald. Het bedrag komt overeen met de eerste betaling die de Welshe club zou overmaken aan Nantes. De clubs waren een transfervergoeding van in totaal zo'n zeventien miljoen euro overeengekomen.

Sala overleed op 21 januari van dit kalenderjaar toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar zijn nieuwe club in Wales. Het vliegtuig waarin de Argentijnse aanvaller zat, stortte neer boven Het Kanaal. Twee maanden geleden bleek uit onderzoek van Air Accidents Investigation Branch (AAIB) dat de crash van Sala en piloot David Ibbotson vermoedelijk is veroorzaakt door koolmonoxidevergiftiging.

Na het dodelijke ongeluk weigerde Cardiff City de transfersom van de verongelukte Sala te voldoen aan Nantes. De Welshe club was van mening dat het contract ongeldig was omdat de Premier League het contract had afgekeurd. Voordat Sala de herziene versie kon ondertekenen, overleed hij. Nu moet Cardiff alsnog – een deel – van de transfersom overmaken. Beide clubs hebben de mogelijkheid om binnen tien dagen in beroep te gaan tegen de beslissing.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen